2013. január 6., vasárnap

A világvége után: B. U. É. K.!

A tavalyi világvégét is túléltük.:) Az érdeklődésre való tekintettel idén majd megismételjük.:)
A tudósok szerint az a bizonyos maya naptár egyébként sem a világ (vagy az emberi civilizáció) végét jelöli, hanem egy új korszak kezdetét.
2012 röviden: sikeres novellapályázatok, meghatározó olvasmányélmények, mint pl. a Galaktika 1988-as számai, George R. R. Martintól a Sárkányok tánca, John Steinbecktől az Egerek és emberek, valamint a Lement a Hold. Szintén kellemes (tavaly nyári) könyvélményem David Gemmelltől az Árnyjáró és a folytatása, A farkas birodalma. 
Megismertem (és rabul ejtett!) a Misterious Universe világa, a legújabb antológia, Az oligarcha vérvonala válogatott izgalmakat kínál a krimivel átszőtt, kalandos SF kedvelőinek.
Részt vettem érdekfeszítő író-olvasó találkozókon, többek között a HistoryConon, a kortárs magyar regényírók első nemzetközi találkozóján (erről részletesebben majd később), Dunaszerdahelyen.
Tegnap pedig a KIMTE Fantasy-díj átadón, amely rangos évfordulóval esett egybe, Tolkien évszázados szülinpjával (bizony, el kéne már olvasni A Gyűrűk Urát, a Húrin fiait is...).
Az irodalom mellett a zenében is (elsősorban a folk-metal műfaj terén) felfedeztem újdonságokat, erről is részletesen beszámolok, egyszer... de ez nem újévi fogadalom!:)
 Szóval nem panaszkodhatom,előre a 2013-as évbe!:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése